OTO 9 PRZEPISÓW NA NIE TYLKO KARNAWAŁOWE DRINKI:

Na bazie RUMU

El mojito

• 40 ml rumu Havana Club
• 1 łyżeczka cukru
• 15 ml soku z cytryny lub limonki
• 2 gałązki mięty
• kostki lodu

W szklance typu long drink ugnieść cukier z sokiem z cytryny lub limonki i jedną gałązką mięty, wsypać lód, dolać rumu. Dopełnić wodą gazowaną, dekorować gałązką mięty.

czytaj dalej


El cuba libre lub Cubata

Składniki:

• 40 ml rumu Havana Club
• cola
• lód
• plasterek cytryny

Do szklanki typu long wsypać kostki lodu, wlać rum, dopełnić colą. Dekorować plasterkiem cytryny.

czytaj dalej


Na bazie BECHEROVKI

Beton

Składniki:

• 40 ml Becherovki
• 200 ml toniku
• 10 ml soku cytrynowego

Do szklanki wypełnionej lodem wlać tonik, następnie Becherovkę. Udekorować skórką cytrynową.

czytaj dalej


Red moon

Składniki:

• 40 ml Becherovki
• 150 ml soku porzeczkowego
• 50 ml wody mineralnej

Do szklanki wypełnionej lodem wlać sok porzeczkowy i Becherovkę. Dopełnić wodą mineralną. Do dekoracji użyć cząstek pomarańczy.

czytaj dalej


Na bazie MALIBU

Malibu Sun

• 30 ml Malibu
• 30 ml wódki Wyborowa
• 20 ml świeżego soku z limonki
• 10 ml syropu cukrowego (lub 2 łyżeczki cukru)
• woda gazowana
dekoracja: limonka

Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać, przelać do szklanki wypełnionej lodem, dopełnić wodą gazowaną.

czytaj dalej


Malibu Sand

• 30 ml Malibu
• 20 ml wódki Wyborowa
• 10 ml świeżego soku cytrynowego
• 5 ml syropu cukrowego (lub 1 łyżeczka cukru)
• soki brzoskwiniowy i ananasowy

Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać, przelać do szklanki wypełnionej lodem.

czytaj dalej


Na bazie KAHLUA

Kahlua White Russian

• 50 ml likieru kawowego Kahlua
• 50 ml wódki Wyborowa
• 50 ml mleka lub śmietanki

Wszystkie składniki wlać do szklanki. Wymieszać.

czytaj dalej


Na bazie TECQUILI

Olmeca Margarita clasic

• 40 ml Tequili Olmeca Gold
• 20 ml triple sec
• 20 ml świeżego soku z limonki
• 5 ml syropu cukrowego

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w shakerze z lodem i przelać do kieliszka z wcześniej przygotowaną krustą z soli na rancie. Dekorować cząstką limonki na rancie.

czytaj dalej


Olmeca Margarita Porzeczkowa ( Casis ) - shaker

• 40 ml Tequili Olmeca
• 20 ml syropu porzeczkowego
• 20 ml świeżego soku z limonki
• 5 ml syropu cukrowego

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w shakerze z lodem i przelać do kieliszka z wcześniej przygotowaną krustą z soli na rancie.