Jak zrobić dobre bezy?

denaj | 2009-10-12 12:47 | Aktualizacja: 20:23
Jak zrobić dobre bezy?

Jak zrobić dobre bezy? / Inne)

Jak jeść bezę (czyli ciastko) już wiemy - chociażby z arcyciekawych pogadanek o stylu w wykonaniu Jolanty Kwaśniewskiej. Ale jak zrobić bezy, by ładnie wyglądały i dobrze smakowały? Oto zagwozdka! Warto wziąć się za bary z tematem bezy, bo wszyscy lubią te małe, puchate cudeńka, a jak się okazuje, przygotować je może nawet niezbyt rozgarnięta gospodyni.




CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?

4 jajka

300 g cukru pudru

ekstrakt waniliowy

łyżeczka octu

JAK TO ZROBIĆ?

Z białek ubić pianę na półsztywno, stopniowo wsypująć do środka cukier puder (po łyżce). Nakładać na blachę łyżką, piec w temperaturze 140 stopni przez około 30-40 minut. Potem uchylić drzwiczki piekarnika do ostygnięcia bezy. Najlepiej podawać je z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. I broń Bożę nie jeść łyżeczką!

_______________________________

NIE PRZEGAP:

>>> Czy napije się pan kawy, kapitanie?
>>> Czasem dobrze być na kwasie...
>>> Zielona magia w małym słoiczku






zdjęcie autora

Autorem tekstu jest

denaj

Zobacz inne teksty autora »

Źródło: dziennik.pl
Podziel się:
Znajdź Dziennik.pl na:FBgoogle plusetwitter
Wypowiedzi: 2
  • ~Grażka2014-02-21 09:27

    Badziewny przepis. Ktoś bardzo brzydko potraktował czytelników. W przepisie kilka składników, w opisie wykonania, tylko użyte dwa składniki. Taka beza nie może się udać.

  • ~Bezowa1112011-08-23 10:36

    Hej . Lubie bezy . ; **

    Własnie dzisiaj będę je robić .


Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut.
Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!
Prognoza pogody i program TV