Składniki: 4 filety z piersi kurczaka 25 dag szpinaku 10 dag fety szklanka gotowego sosu pomidorowego 3 łyżki jogurtu 2 ząbki czosnku sok z cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz

Sposób przygotowania: Filety umyć, rozbić tak, by powstały cienkie płaty. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą. Odstawić do lodówki.

Szpinak umyć, przebrać, oderwać łodyżki, sparzyć. Odcedzić na sicie, grubo posiekać. Fetę rozetrzeć z jogurtem. Dodać szpinak. Doprawić do smaku roztartym ząbkiem czosnku oraz pieprzem.

Każdy płat mięsa posmarować nadzieniem, zrolować, obwiązać nicią bawełnianą. Drugi ząbek czosnku obrać, pokroić w plasterki. Dodać do sosu pomidorowego.

Rozgrzać olej na patelni. Roladki zrumienić. Zalać sosem, dusić ok. 15 minut. Wyjąć, zdjąć nici, pokroić, polać gorącym sosem pomidorowym.